Succesvol inrichten

10 tips voor het succesvol inrichten van een huis

Wie zijn huis goed wil stylen moet vooral slim zijn. Met deze 10 tips kun je direct aan de slag. Wat moet je doen? Waar moet je vooral niet op besparen en wat zijn manieren om de kamers meer karakter te geven?

  1. Functie boven vorm

Zorg dat de basis van de woning functioneel en logisch is. Kies de juiste indeling waarbij sfeer en ruimte hand in hand gaan. Kijk met behulp van (bouw)tekeningen wat in elke ruimte past, varieer met de meubelen om tot de juiste opstelling te komen.

  1. Beknibbel nooit op meubilair

Indien er een strak budget is, is het toch raadzaam niet te beknibbelen op meubilair, want goed zitcomfort is prioriteit nummer één. Zorg altijd voor een kwalitatief goede bank en comfortabele stoelen.

Bank Meridienne

  1. Kies de juiste decoratie

Zonder mooie decoratie is elke ruimte kaal en sfeerloos. Verkeerde decoratie kan de sfeer verpesten. Kies decoratie die past bij jouw interieurstijl. Kijk voor inspiratie in woon-magazines en haal ideeën uit interieurartikelen.

  1. Maak gebruik van planten en bloemen

Maak gebruik van groen voor extra sfeer en gezonde lucht in de kamers. Planten en bloemen zijn fraaie, goedkope manieren om mee te decoreren en te variëren.

P1020417

5.  Gebruik lagen

Lagen in je interieur, wat betekent dat? Dit zijn diepteverschillen die je creëert met bijvoorbeeld een schouwomlijsting, diverse kussens op de bank, een tapijt op de grond. Deze details zorgen voor visuele afwisseling en een warme sfeer.

  1. Het geheim van zwart

Zwart moet niet de dominante kleur in het interieur worden, maar moet zeker niet vermeden worden. De juiste zwarte details zorgen voor extra diepte waardoor er een fraai contrast ontstaat. Overweeg eens om een zwart vlak op de muur, zwarte lampen of zwarte accessoires toe te voegen.

    7.  Groepeer items

Items groeperen zorgt voor extra ruimte. Plaats items die goed bij elkaar passen dicht bij elkaar en hanteer ruimte tussen de verschillende groepen om meerdere hoekjes te creëren. Op deze wijze kunnen er meerdere sferen of stijlen verenigd worden in één ruimte, zonder dat er onrust ontstaat.

Accessoires groeperen

Accessoires groeperen

 

  1. Zorg voor een eigen touch

Zorg ervoor dat de woning karakter heeft en wel die van de bewoner. Decoreer de kamers met items die bij jou passen. Heb je een passie of hobby, zoek dan naar manieren om dit visueel te uiten in je huis. Met een individuele touch onderscheid je jouw huis van dat van de massa.

  1. Wees niet té trendgevoelig

Inspelen op trends is prima, maar wees niet té trendgevoelig, want daarmee loop je het risico dat het interieur al snel uit de mode is. Houd de basis neutraal met meubelen en items  die de tand des tijds kunnen doorstaan.

10.  Werk met foto’s

Maak foto’s van het interieur om eventuele gewenste veranderingen te bepalen. Op een foto worden details soms duidelijker dan met het blote oog. Een foto kan bijvoorbeeld met de computer bewerkt worden, waarmee alternatieven uitgeprobeerd kunnen worden.

(met dank aan www.manners.nl)

 

Plaats een reactie